Individuele wandelcoaching

Veilig en vertrouwd

Wandelcoaching is een laagdrempelige manier om aan jezelf te werken. Wanneer je op zoek bent naar zingeving, verlichting van stress -en burn-out verschijnselen, je netwerk wilt versterken, vragen hebt op het gebied van loopbaan, werk of persoonlijke ontwikkeling, zet Frisse Start Wandelcoaching jou kracht bij. Het is een fijne manier om meer rust, ruimte en lichtheid in je leven te ervaren.

We nemen de tijd om elkaar te leren kennen en gaan op verkenning. Ben je toe aan een volgende stap? Of juist een stapje terug? En hoe pak je dit aan? We nemen de tijd om jouw wens of doel te concretiseren. Je vindt inzichten en antwoorden, zodat je verder komt en met frisse zin je weg kunt vervolgen op een manier die bij jou past.

Iedereen is anders, daarom heeft Frisse Start Wandelcoaching geprobeerd een voor iedereen geschikt aanbod samen te stellen. Een van de succesfactoren voor een coachtraject is de klik is tussen jou en mij. Daarom is de eerste wandeling bij een wandelcoachtraject tevens een kennismaking. De trajecten starten in februari, juni en oktober. Wil je liever op een ander moment starten? Vraag naar de mogelijkheden!

Frisse Start
“Try Out”

Dit is een wandelcoachsessie om eens goed je hart te luchten.

We wandelen 1,5 uur in de natuur in of om Haarlem en maken telefonisch kennis vooraf. 

Laat je verrassen door de impact van coaching in de natuur!

 

Frisse Start
“Slow down”

Dit traject van 3 wandelingen is erg geschikt wanneer je op korte termijn verlichting of een ontwikkelrichting zoekt. 

Dit traject omvat een telefonische kennismaking (15 min) en 3 wandelingen. Je tijdsinvestering voor elke wandeling is ongeveer 1,5 uur en vindt plaats in de natuur nabij Haarlem of bij jouw in de buurt.

Goed om te weten: Er geldt een speciaal tarief voor studenten en startende ondernemers!

Frisse Start
Go For it

Dit traject van 6 wandelingen is erg geschikt als je patronen wilt doorbreken. 

Dit traject is inclusief telefonische kennismaking (15 min) en 6 wandelingen. Je tijdsinvestering voor elke wandeling is ongeveer 1,5 uur. De wandeling vindt plaats in de natuur nabij Haarlem of bij jouw in de buurt. 

Goed om te weten: Dit traject is inclusief gebruik van de Coachingmonitor

NIEUW: DISC&Drijfverenanalyse

Vanaf 2023 kun je bij Frisse Start Wandelcoaching terecht voor een DISC&Drijfverenanalyse. Ben jij je bewust van waarom je doet zoals je doet? En waarom? Leer jezelf beter kennen en verbeter je samenwerking met anderen door middel van een DISC&Drijfverenanalyse.

DISCanalyse
Drijfverenanalyse

Waarom wandelcoaching?

Er wordt al langer onderzoek gedaan naar de positieve effecten van coachen in de natuur. In 2016 deed Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving in Groningen, onderzoek onder een groep van 40 mensen die wandelcoaches coachten en constateerde vele positieve effecten op zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid, waaronder:

  • Meer bevlogenheid, minder stress

  • Rust, ruimte, gemakkelijk praten

  • Gevoel van vrijheid

  • Aandacht voor het lichaam

  • Bewegen geeft helderheid

  • Verbeterde concentratie

  • Meer mildheid en acceptatie

Financieringsmogelijkheden

Wandelcoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Werkgevers hebben in veel gevallen een vitaliteitsbudget beschikbaar om jouw traject (gedeeltelijk) voor je te vergoeden. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten mogelijk als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst of informeer bij je belastingadviseur. Heb je een grote beurs? Dan wil ik je uitnodigen een sessie te doneren voor iemand met een kleine beurs. Heb je een kleine beurs? Vraag naar de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op