Voor particulieren

Wandelcoaching is een laagdempelige manier om aan jezelf te werken. Wanneer je op zoek bent naar zingeving, verlichting van stress -en burn-out verschijnselen, je netwerk wilt versterken, vragen hebt op het gebied van loopbaan, werk of persoonlijke ontwikkeling, zet Frisse Start Wandelcoaching jou kracht bij. Het is een fijne manier om meer rust, ruimte en lichtheid in je leven te ervaren.

Tijdens de wandelingen in de natuur word je uitgenodigd om jouw wens te bespreken. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen en gaan op verkenning. Ben je toe aan een volgende stap? Of juist een stapje terug? En hoe pak je dit aan? Je vind inzichten en antwoorden, zodat je verder komt.

Iedereen is anders, daarom heeft Frisse Start Wandelcoaching geprobeerd een voor iedereen geschikt aanbod samen te stellen. Een van de succesfactoren voor een coachtraject is de klik is tussen jou en mij. Daarom is de eerste wandeling bij een wandelcoachtraject tevens een kennismaking. De trajecten starten in februari, juni en oktober. Wil je liever op een ander moment starten? Vraag naar de mogelijkheden.

Frisse Start
“Try Out”

Dit is een wandelcoachsessie om eens goed je hart te luchten.

Om direct profijt te hebben van deze sessie is er alle tijd voor jouw verhaal of vraag. Als je wilt kun je een digitale foto ontvangen van een voor jou belangrijk moment tijdens deze sessie.

Deze wandelcoachsessie duurt 1,5 uur en de kosten zijn 120 euro, inclusief telefonische kennismaking vooraf. Laat je verassen door de impact van coaching in de natuur!

Frisse Start
“Quick Fix”

Dit traject van 3 wandelingen is erg geschikt wanneer je op korte termijn verlichting of een ontwikkelrichting zoekt. 

Je ontvangt een notitieboekje om aantekeningen in te maken en een digitale foto van een voor jou belangrijke moment tijdens een sessie.

Een wandelcoachsessie duurt maximaal 1,5 uur. De kosten zijn 360 euro, inclusief telefonische intake en evaluatie aan het einde. 

Frisse Start
Go With the Flow

Dit traject van 6 wandelingen is erg geschikt als je patronen wilt doorbreken.

Je ontvangt een notitieboekje om aantekeningen in te maken en een digitale foto van een voor jou belangrijk moment tijdens een sessie.

Het wandelcoachtraject duurt ongeveer 3 maanden. Elke wandelcoachsessie duurt maximaal 1,5 uur. De kosten zijn 720 euro, inclusief telefonische intake en een evaluatie aan het einde. Inclusief gebruik van de Coachingmonitor.

De wandelcoachsessies vinden plaats in de natuur nabij Haarlem. Andere locaties zijn mogelijk in overleg. We wandelen in alle seizoenen en in principe in alle weersomstandigheden. Kom tot jezelf en laat je verrassen door de impact van de natuur!

NIEUW! DISC&Drijfverenanalyse

Vanaf 2023 kun je bij Frisse Start Wandelcoaching terecht voor een DISC&Drijfverenanalyse. Ben jij je bewust van waarom je doet zoals je doet? En waarom? Leer jezelf beter kennen en verbeter je samenwerking met anderen door middel van een DISC&Drijfverenanalyse.

Waarom wandelcoaching?

Er wordt al langer onderzoek gedaan naar de positieve effecten van coachen in de natuur. In 2016 deed Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving in Groningen, onderzoek onder een groep van 40 mensen die wandelcoaches coachten en constateerde vele positieve effecten op zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid, waaronder:

  • Meer bevlogenheid, minder stress

  • Rust, ruimte, gemakkelijk praten

  • Gevoel van vrijheid

  • Aandacht voor het lichaam

  • Bewegen geeft helderheid

  • Verbeterde concentratie

  • Meer mildheid en acceptatie

Als je meer wilt weten zijn er diverse publicaties te vinden. Neem een kijkje op de website van Agnes van den Berg en vind meer informatie en onderzoeken bij “publicaties”. Of bekijk dit filmpje: PROJECT WILD THING SNEAK PREVIEW – The Science of Nature – YouTube.

Financieringsmogelijkheden

Wanneer je werkzaam bent bij een werkgever is de kans groot dat je werkgever het coaching traject (gedeeltelijk) voor je wil vergoeden. Bijvoorbeeld vanuit het vitaliteitsbudget wat door de CAO en/of jouw werkgever beschikbaar is gesteld. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten mogelijk als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst of informeer bij je belastingadviseur. Heb je een grote beurs? Dan wil ik je uitnodigen een coachsessie te doneren voor iemand met een kleine beurs. Dit kun je aangeven bij de aanvraag.

Zorg goed voor jezelf en kom stap voor stap waar je wilt zijn. Zullen we kennismaken?